FAQ

1Hoe kan ik me inschrijven voor de Leiden LadiesRun?
Je kunt je online inschrijven via de inschrijfpagina op deze website. Dit kan tot 12:00 uur op de donderdag voorafgaand aan het evenement. De kosten voor deelname bij online inschrijven bedragen €9,00 (negen euro) per deelnemer, inclusief een flesje water en de afdracht van statiegeld voor dat flesje. Op de dag van de Leiden LadiesRun zelf kan er ook nog worden ingeschreven bij een inschrijfkraam. Let op! Bij inschrijven op locatie is het inschrijfgeld €12,50 (twaalf euro vijftig) per deelnemer.
2Waar start en finisht de Leiden LadiesRun?
De start en finish zijn bij Tennisvereniging Stevenshof, Dobbedreef 1B in Leiden.
3Is de Leiden LadiesRun alleen voor vrouwen of mogen mannen ook deelnemen?
Zoals de naam LadiesRun al aangeeft, is dit hardloopevenement alleen toegankelijk voor vrouwen.
4Wanneer vindt de Leiden LadiesRun plaats?
De Leiden LadiesRun vindt jaarlijks plaats op de eerste vrijdagavond van september. In 2024 vindt de Leiden Ladies Run plaats op vrijdag 6 september
5Hoe lang zijn de afstanden?
De Leiden LadiesRun heeft twee afstanden: de 5 van ’t Verfhuis Frank Scheffer (5 km) en de 10 van Saton Optiek (10 km).
6Wat is het parcours van de Leiden LadiesRun
7Kan ik ook met een fysieke beperking meelopen?
Er zijn geen speciale voorzieningen getroffen voor deelnemers met een fysieke beperking. Dus iedereen die in staat is om de afstanden zonder voertuig, binnen de tijdslimiet, te volbrengen kan meedoen aan de Leiden LadiesRun.
8Is er een leeftijdsgrens voor deelname?
Er is geen leeftijdsgrens dus iedere vrouw van elke leeftijd mag meedoen.
9Wat is het inschrijfgeld voor de Leiden LadiesRun?
De kosten voor deelname bij online inschrijven bedragen €9,00 (negen euro) per deelnemer. Bij inschrijven op locatie is het inschrijfgeld €12,50 (twaalf euro vijftig) per deelnemer.
10Kan ik me nog inschrijven als de inschrijfperiode al is verstreken?
Als de online inschrijfperiode is verstreken, kan er op de dag van de Leiden LadiesRun op het start- en finishterrein vanaf 18:00 uur worden ingeschreven bij een inschrijfkraam. Betalen op locatie kan met pin of contant. Let op! Bij inschrijven op locatie is het inschrijfgeld €12,50 (twaalf euro vijftig) per deelnemer.
11Waar en wanneer kan ik mijn startnummer ophalen?
Op de dag van de Leiden LadiesRun kan voor de start iedereen met een geldige inschrijving zijn startnummer vanaf 18:00 ophalen bij de daarvoor ingerichte kramen op het start- en finishterrein. Iedereen die zich heeft ingeschreven en betaald heeft, ontvangt per email een ticket met een unieke QR-code waarmee het startnummer kan worden opgehaald.
12Zijn er verschillende categorieën of startgroepen bij de Leiden LadiesRun?
Er zijn geen verschillende categorieën, wel twee verschillende loopafstanden: de 5 van ’t Verfhuis Frank Scheffer (5 km) en de 10 van Saton Optiek (10 km).
13Is er een tijdslimiet voor de Leiden LadiesRun?
De organisatie gaat ervan uit dat iedereen het parcours binnen 1 uur en 45 minuten na het startschot heeft afgerond. Iedereen die dan nog op het parcours loopt doet dit dan op eigen risico.
14Zijn er prijzen te winnen?
Meedoen is belangrijker dan winnen, maar toch willen wij de snelste loopsters in het zonnetje zetten. Dus aan de eerste drie finishers op beide afstanden wordt een prijs uitgereikt.
15Is er begeleiding tijdens de hardloopwedstrijd?
Er zijn gecertificeerde verkeersregelaars op punten op de route waar de verkeerssituatie daarom vraagt.
16Zijn er rustpunten onderweg?
Elke deelnemer kan onderweg of bij de waterposten even rust nemen door langzamer te lopen of een moment te stoppen. Hou hierbij wel rekening met de andere deelnemers door niet midden op het parcours stil te gaan staan.
17Wat gebeurt er bij slecht weer?
De Leiden LadiesRun is, net als elk ander hardloopevenement, afhankelijk van het weer. Daarom wordt op de dag van en de dag voorafgaand aan de Leiden LadiesRun nadrukkelijk gekeken naar de weersverwachtingen. De organisatie volgt de waarschuwingen van het KNMI, dat internationale waarschuwingskleuren gebruikt om de impact van gevaarlijk weer aan te geven. Bij slecht weer of de verwachting daarvan wordt via deze website en de sociale media kanalen van de Leiden LadiesRun gecommuniceerd over het wel/niet doorgaan van het hardloopevenement.
18Is er een EHBO-post aanwezig?
Er is altijd een EHBO-post aanwezig bij het start- en finishterrein, en er zijn ook bikers op de route aanwezig.
19Zijn er toiletten aanwezig?
Bij het start- en finishterrein zijn er sanitaire voorzieningen, maar er zijn geen toiletten geplaatst op het parcours door de organisatie.
20Kan ik parkeren bij de startlocatie?
Er is zeer beperkte parkeergelegenheid in de omgeving van het start- en finishterrein. Het advies aan deelnemers en supporters is om met de fiets te komen. Er is voldoende ruimte om fietsen te plaatsen bij het evenemententerrein.
21Wat krijg ik als ik het parcours heb voltooid?
Na afloop krijgt elke deelnemer met een geldig startnummer een medaille.
22Zijn er faciliteiten zoals kleedkamers en tassengarderobe aanwezig bij de Leiden LadiesRun?
Vanaf 18.00 uur is er toegang tot het terrein waar kleedkamers en horeca zijn. Er is geen mogelijkheid om te douchen bij de kleedkamers, maar er is wel een garderobe waar deelneemsters hun spullen kunnen afgeven.

Let op: de organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele diefstal of vermissing.
23Zijn er water- en verzorgingsposten onderweg bij de Leiden LadiesRun?
Er zijn waterpunten op 2,5 km, na de splitsing tussen de 5 km en 10 km route en na de finish.
24Kan ik mijn eigen drinken of eten meenemen tijdens de Leiden LadiesRun?
Voor onderweg kun je als deelneemster je eigen drinken en/of eten meenemen. Gooi je afval onderweg weg in afvalbakken bij de waterposten of bij de finish.
25Kan ik als toeschouwer de deelneemsters van de Leiden LadiesRun aanmoedigen?
Vanzelfsprekend kan dit. Graag zelfs. Er is bij de start en finish ruimte om aan te moedigen, maar ook langs het parcours kunnen toeschouwers de deelneemsters aanmoedigen. Meerennen, meefietsen of anderszins meegaan met de lopers is niet toegestaan.
26Is er een afterparty of andere activiteit na afloop van de Leiden LadiesRun?
Er is geen afterparty. Maar iedereen is van harte uitgenodigd om na afloop van de run nog even te blijven zodat we met elkaar nog even kunnen napraten en nagenieten van de Leiden LadiesRun. Consumpties zijn hierbij wel voor eigen rekening 😉
27Kan ik mijn inschrijfgeld terugkrijgen als ik ben ingeschreven en heb betaald en niet meer wil of kan meedoen aan de Leiden LadiesRun?
Nee, teruggave van inschrijfgeld is niet mogelijk.
28Wat gebeurt er met beeldmateriaal dat wordt gemaakt door de organisatie van de Leiden LadiesRun?
Het beeldmateriaal dat door de organisatie wordt gemaakt, wordt binnen de AVG-regels alleen gebruikt voor sociale media en de website van de organisatie.
Organisatie:
SSIB
Evenementen van Sport in Beeld:
Inschrijven